Bönor / Bönbiffar

Sista tiden har det vart mycket bönor och dom är dyra i längden att köpa färdiga, så jag tänkte prova att köpa torra och blötlägga sen koka egna. Sagt och gjort...
 
Här har jag lagt kikärtor,kidneybönor och borlottibönor i blöt
 
Kokas
Lägg bönorna i nytt vatten i varsin kastrull då de har olika koktider
Kidney ska koka 35 minuter
Borlotti - 45 minuter
Kikärtor - 60 minuter och alla under lock.
När de sen svalnat så la jag de i en plastburk å förvarade de tills jag visste vad jag skulle göra med dom. 
Jag gjorde bla..  
 
Bönbiffar 4 st stora eller 8 små
 
300 gram bönor
1 riven morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk fiberhusk
kryddor efter smak, anväd fantasin!
Själv hade jag lite salt, peppar, paprika och persilja
2 tsk margarin och
2 tsk olja till stekning
 
 steker i båda margarin och olja för oljan klarar upphettningen och margarinet ger fin stekyta
 
 

När kvällen kom så blev det en go sallad med fetaost, rödbetor och en bönburgare på rågkuse :)
 
Grön balja
räknade points för
fetaost 30 gram 2 pp
margarin 1 pp